29 augustus 2022

Joost Clarenbeek sluit zich aan bij Iroko

Maak kennis met onze nieuwe senior adviseur Joost Clarenbeek. Joost maakt de overstap van Werkbedrijf De Binnenbaan naar Iroko. Daarvoor werkte hij bij de gemeente Zoetermeer en bij verschillende adviesbureaus. Hieronder stelt hij zich voor.

Wie ben je?

Mijn naam is Joost, 47 jaar, getrouwd met Nathalie en samen trotse ouders van drie zonen. We wonen in Waddinxveen. Na enkele jaren lijnmanagement begon het adviseurschap weer te trekken. Ik wil graag klanten helpen, samen nadenken over hoe dingen beter kunnen en vernieuwen. De kennis en ervaring die ik heb als lijnmanager – en daarvoor 20 jaar als adviseur – komt daarbij van pas.

Waarom heb je gekozen voor Iroko?

De drijfveer van Iroko spreekt me heel erg aan. De adviseurs van Iroko willen écht het verschil maken en gaan voor impact. Dat merk je echt aan de gesprekken die je voert. Daarnaast vind ik de relatieve kleinschaligheid van Iroko ook een pré. Dat biedt ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. Uiteraard gesteund door een hecht team dat intensief kennis deelt, ervaringen wisselt en elkaar helpt waar nodig.

Wat is je ambitie?

Maatschappelijke impact realiseren. Dat betekent dat ik met mijn advies en inzet wil bijdragen aan een meer inclusieve samenleving en arbeidsmarkt. Manieren om dat te doen zijn werken aan een effectievere dienstverlening van onze overheid, aan meer samenwerking tussen publieke partijen of tussen gemeenten en ondernemers. Bijvoorbeeld door het versterken van sociaal ondernemerschap. Verder wil ik graag bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Iroko als bureau zodat we nog relevanter worden voor klanten.

Ook geïnteresseerd in een baan bij, of samenwerking met Iroko? Kijk dan op: iroko.nl/vacatures/