Iroko onderzoekt effectiviteit re-integratie vier gemeenten IJmond

16 juli 2020

Iroko onderzoekt effectiviteit re-integratie vier gemeenten IJmond

Iroko heeft eind maart 2020 samen met Sociaal Economisch Onderzoek Rotterdam (SEOR) een onderzoek afgerond naar de netto-effectiviteit van de re-integratie in opdracht van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen. SEOR is een BV van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Het onderzoek bestond uit een documentenstudie, een analyse van gegevens van de gemeenten en IJmond Werkt! en een telefonische enquête onder ex-deelnemers aan re-integratietrajecten.

Inzicht

De resultaten van de enquête geven inzicht in de ervaringen van de deelnemers met de re-integratietrajecten en geven op die manier ook aandachts- en verbeterpunten. Verder geven de resultaten van de enquête een (subjectieve) inschatting van de deelnemers van de netto-effectiviteit van de trajecten.

Meer informatie

Adviseurs van de gemeenten hebben deze presentatie over het onderzoek en resultaten gegeven aan de IJmondcommissie. Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een gesprek over dit onderwerp? Neem contact op met Peter van Nes, pvnes@iroko.nl of 06 – 20114244.