Jaco van Velden

Jaco van Velden

Adviseur, programmamanager, projectleider en partner bij Iroko

Bedrijfseconoom die resultaat boekt bij overheden

Bedrijfseconoom met ruim twintig jaar advieservaring bij diverse overheden. Jaco wil verschil maken voor mensen die moeilijk meekomen in de samenleving. Hij zet zijn kennis van, en ervaring met beleid, bedrijfsvoering, onderzoek en politiek graag in voor een inclusieve samenleving.

Programmamanager, projectleider en adviseur

Dit doet Jaco in uiteenlopende opdrachten. Bijvoorbeeld als programmamanager bij een gemeente, waar hij samen met werkgevers, de afdeling Werk & Inkomen, dagbestedingsinstellingen en het onderwijs een sluitende participatieketen organiseert. Als kwartiermaker voor een lokaal participatiebedrijf, voortkomend uit een regionaal sociaal werkbedrijf. Als adviseur voor bestuur en management van gemeenten op het terrein van werk en meedoen. Of als adviseur voor overheden en bedrijven over het invullen van hun voorbeeldrol op het gebied van inclusief werkgeverschap.

Politiek sensitief in het sociaal domein

Jaco is op z’n best als hij verschillende belangen op één lijn moet krijgen. Soms moet het even schuren, maar altijd is hij erop gericht er samen uit te komen. Zijn constructieve aard en politieke sensitiviteit komen hierbij goed van pas. Zijn nuchterheid ook trouwens; geen wollige woorden en visionaire vooruitzichten, maar duidelijke taal en praktisch naar het gewenste resultaat toewerken. Ook onder hoge politieke- of tijdsdruk blijft Jaco kalm en gefocust. En wanneer er dan een degelijke organisatie staat, met draagvlak bij alle betrokkenen, toekomstwaarde en betekenis voor mensen, is Jaco tevreden.

Jaco woont met zijn vrouw en twee zoons in Rotterdam-Zuid. Als lid van de gebiedscommissie zet hij zich in voor de wijk. Verder is hij een fervent wandelaar, staat hij graag langs de lijn bij de hockeywedstrijden van zijn zoons en geniet hij van lezen en koken.

Maak kennis met ons team

Peter
Petervan Nes
Jaco
Jacovan Velden
Joost
JoostClarenbeek
Louise
LouiseWillems
Olette
OletteKoops
Jan Rob
Jan Robvan Leeuwen
Udo
UdoPossel
Wim
WimSchreuders