Olette Koops

Olette Koops

Interim- en projectmanager, adviseur en associate bij Iroko

Krachtige verbinder in het sociaal domein

Beweging krijgen in mensen, teams en organisaties; dat doet Olette graag en goed. Waar aanvankelijk weerstand is, brengt ze verandering teweeg. Waar vraagtekens zijn, brengt ze oplossingen. Waar stilstand is, brengt ze groei. Ze heeft zich gespecialiseerd in arbeidsparticipatie, werkgelegenheid en re-integratie en legt verbinding met het hele sociaal domein omdat ze van betekenis wil zijn voor onze samenleving.

Arbeidsparticipatie, werkgelegenheid en re-integratie

De rol van adviseur, project- en interimmanager ligt Olette goed. Ze vertaalt graag strategisch beleid naar praktische en concrete oplossingen. Daarbij maakt ze niet alleen gebruik van de kennis en ervaring die zij in bijna twintig jaar in het sociaal domein heeft opgebouwd, maar laat ook haar gezond verstand werken. Ze maakt bijvoorbeeld buurten sterker door participatiebeleid te koppelen aan dat voor gezondheid en armoedebestrijding. Verankert sociaal ondernemerschap bij commerciële bedrijven. En als ze een lokaal team opzet om mensen aan werk te helpen, zorgt ze dat er ook een verbinding komt met andere levensgebieden, zoals schulden- en gezinsproblematiek. Zo organiseerde ze bijvoorbeeld vrij reizen met het openbaar vervoer voor mensen met een minimuminkomen.

Het klikt op alle niveaus

Olette kan grenzen doorbreken. Mensen en doelen met elkaar verbinden. Bestuurlijk, beleidsmatig en pragmatisch denken. Ze doorziet snel wat er speelt bij mensen en organisaties; mede dankzij haar achtergrond in de psychologie en social science. Maar het is ook haar persoonlijkheid: aandachtig, open, nieuwsgierig, enthousiast. Olette heeft al snel een klik met mensen, zowel op bestuurlijk en managementniveau als op de werkvloer. Ze weet wat ze wil bereiken en hoe ze daar moet komen. Vaak door te luisteren, schipperen en motiveren. Soms door beslissingen te forceren.

In haar vrije tijd maakt Olette tijd voor ontspanning, sport en flinke wandelingen. Dat doet ze niet alleen om zelf op te laden, maar ook omdat afstand nemen vaak weer goede en verrassende inzichten oplevert.

Maak kennis met ons team

Peter
Petervan Nes
Jaco
Jacovan Velden
Joost
JoostClarenbeek
Louise
LouiseWillems
Olette
OletteKoops
Jan Rob
Jan Robvan Leeuwen
Udo
UdoPossel
Wim
WimSchreuders