Peter van Nes

Peter van Nes

Interimmanager, projectleider, adviseur, onderzoeker en partner bij Iroko

Brede kennis en ervaring in het sociaal domein

Van huis uit is Peter econoom. Inmiddels is hij bijna 15 jaar werkzaam in de wereld van de sociale werkvoorziening (SW) en Participatiewet. In de loop der jaren heeft hij op dit terrein zodanig veel juridische, financiële, marketing- en HR-kennis opgedaan dat opdrachtgevers hem graag inschakelen voor de meest uiteenlopen opdrachten en rollen. Bijvoorbeeld onderzoek doen naar het omvormen van een SW-bedrijf tot een bedrijf voor een bredere doelgroep. Projectleiding voor het opheffen van een regionale SW-organisatie en voortzetting bij één gemeente. Kwartiermaken voor het integreren van SW-arbeidsplaatsen in de gemeentelijke organisatie. Interimmanagement bij bedrijven waar mensen onder beschutte omstandigheden mooie producten maken, bijvoorbeeld campingmeubelen en schoolmeubelen.

Oplossingen voor de lange termijn

Peter is gedreven om mensen die moeilijk meekomen op de arbeidsmarkt een goede plek te bieden. Om oplossingen te bieden die niet alleen nu werken, maar ook vele jaren later nog. Daarvoor maakt hij graag degelijke analyses, geeft inzicht in scenario’s, keuzes en consequenties, geeft eerlijk advies en voert dit het liefst ook uit. Hij staat graag aan het roer om vaart in de zaak te houden, is besluitvaardig en schuwt lastige beslissingen niet. Daarbij houdt Peter altijd oog voor ieders belangen, de relatie en de menselijke maat. Want hij weet: de beste oplossingen vergen een goed samenspel tussen mensen en organisaties. Niet voor niets wordt Peter vaak (terug)gevraagd voor opdrachten die bestuurlijk complex zijn.

Hands-on in het sociaal domein

‘Je kunt op Peter vertrouwen’, zeggen opdrachtgevers. Hij is eerlijk over wat je wel en niet van hem kunt verwachten. Altijd bereid met anderen mee te denken en iets extra’s te doen, ook buiten de opdracht om. Zijn deur staat letterlijk voor iedereen open. Andersom maakt hij ook graag gebruik van de kwaliteiten van anderen. Peter wordt verder gewaardeerd om zijn ‘no-nonsense’ instelling: gezond verstand gebruiken, liever daden dan woorden (hands-on) en op een praktische manier aan (lange termijn) doelen werken.

Peter woont met zijn gezin in Hendrik-Ido-Ambacht, de gemeente die ooit de langste plaatsnaam (Hendrik-Ido-Oostendam-Schildmanskinderen-Groot-en-Klein-Sandelingen-Ambacht) van Europa schijnt te hebben gehad. Hij geniet van het luisteren naar muziek, popconcerten, fietsen, skiën en het aanmoedigen van IFC Vrouwen 1, het team waar zijn dochter in speelt.

Maak kennis met ons team

Peter
Petervan Nes
Jaco
Jacovan Velden
Joost
JoostClarenbeek
Louise
LouiseWillems
Olette
OletteKoops
Jan Rob
Jan Robvan Leeuwen
Udo
UdoPossel
Wim
WimSchreuders